Husmanskost

Julköttbullar

Julköttbullar

Köttbullarna som serveras till jul smakar på…

Kyckling Stroganoff

Kyckling Stroganoff

Stroganoff kan man göra på många sätt, här har vi använt kycklingbröst i strimlor och smaksatt som en vanlig stroganoff.…

Löksås

Löksås

Löksåsen är en klassiker inom svensk husmanskost, lite salt och lite söt och väldigt god. Den passar utmärkt till så…

Spenatpannkaka

Spenatpannkaka

Pannkakor till lunch? Inga problem, gör pannkakan lite matigare med spenat och servera med lingonsylt istället för grädde och jordgubbssylt.…

Wallenbergare

Wallenbergare

Wallenbergare är något av det mest klassiska man kan göra med färs. En riktig Wallenbergare består av kalvfärs, men det…

Redskap

PastaMaker

PastaMaker

Pasta är i sin enklaste form något extremt simpelt, nämligen något torrt som ligger i en kartong…

Soppor

Tomatsoppa med fetaost och basilika

Tomatsoppa med fetaost och basilika

Snabblagad, lätt lunchrätt med basilika, fetaost, vitlök och tomater. Det går alldeles utmärkt att byta fetaosten mot…

Vinter

Rabarbersaft

Rabarbersaft

Rabarbersaft görs med fördel på de rabarber du gallrar från beståndet, så att du kan…

Rabarberchutney

Rabarberchutney

Chutney är ett vanligt tillbehör i det indiska köket och ser möjligtvis ut som marmelad eller…

Rulla till toppen